Cześć
Zrobiłem sobie takie coś jak na załączonym zdjęciu ale nie działa. Tam nie ma co się za bardzo zepsuć - dwa epromy i dwa kondensatory a jednak nie działa. Epromy skasowałem bo mam lampę UV do tego i sprawdziłem w programatorze czy są puste następnie zaprogramowałem w moim XGecu T48 i sprawdziłem czy się dobrze zaprogramowało. Po włożeniu do Atari komputer uruchamia się jak by żadnego karta podłączonego nie było. Epromy to ST M27c256B-10F1. Sprawdzone w Mega ST i 1040STE oczywiście z odpowiednimi wsadami z tej strony: https://www.gossuin.be/index.php/archiv … t-atari-st
Co tu może być nie tak?
Fujisan 1.1.8 Nowa wersja emulatora Fujisan przynosi wsparcie dla FastBasic oraz poprawki błędów w obsłudze dźwięku.
Wyniki 24h Compo: System Error Poznaliśmy zwycięzców 24h Compo: System Error.
Gearlynx 1.2.1 Gearlynx to wieloplatformowy emulator konsoli Atari Lynx, który właśnie doczekał się ważnych poprawek.
II. Baskijski Turniej Atari 8-bit Relacja z drugiej edycji retro zawodów Atari 8-bit zorganizowanych przez Euskal Retro w Bilbao.
Fujisan 1.1.7 Najnowsze wydanie Fujisan przynosi poprawki dla FujiNet oraz nowe funkcje sterowania emulacją.