1 Ostatnio edytowany przez Pecus (Wczoraj 21:06:49)

Zbierałem się ponad rok, ale w końcu, w ubiegły weekend, zmigrowałem mój najstarszy serwer na "nową" maszynę.

W związku z tym mam do sprzedania ten stary.

Prawda jest taka, że ma swoje lata. U mnie bezawaryjnie chodził .... chyba około 7-8 lat.
Miał podłączony dodatkowo dysk po eSATA i po USB (no wiem tylko 2.0) i dzielnie serwował 3 proste witryny, był ściągaczką do torrentów, a także jednym z domowych serwerów plików.
Wszystko to jednocześnie i nie wiem jak to możliwe przy takiej "mocy" sprawnie i bez przycięć.

Torrenciarka, pracowała na dysku USB, serwer www na eSATA, a wewnętrzy służył głównie jako backup (raz w tygodniu).

S.M.A.R.T. pokazuje, że wszystko jest O.K. a to długowieczne dyski są.

Zostawiam dysk wewnętrzny (właśnie czyszczę dane i robię testy) bo Transmission jest już niedostępne w repozytoriach , a mam zainstalowane jak jeszcze było. Oczywiście można sobie poszukać i doinstalować paczkę, ale po co - skoro jest.

Fotek nie załączam, ale wszystko jest na swoim miejscu :)

https://www.qnap.com/pl-pl/product/ts-119

Cena.... 500zł + paczkomat? (ale zawsze możemy pogadać :) )

Mogę dorzucić obudowę na HDD ze złączem eSATA, ele już bez dysku, bo tam był jakiś samsung i on mi świrował - był jednum z powodów migracji.

Co do samego NASa i jego funkcjonalności, to za recenzje powinno wystarczyć to, że sporo ponad rok temu kupiłem nowy, a wszystko chodziło na tyle dobrze, że dopiero teraz zmusiłem się do migracji.

Post's attachments

qnap.jpg 93.97 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku. 

Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.
Bla bla bla bla, bla bla bla. Bla bla bla - bla - bla. Blabla bleee.