Oby nie coraz częstszy...
Potrzebujesz dyskietki? Proszę: http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887
<-- Kontakt prywatny proszę przez "E-mail", a nie "PW".
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Jak stworzyć składankę gier na kasecie? Dziś, dzięki nowoczesnym narzędziom, jak program Turgen, ten proces jest znacznie łatwiejszy.
HDDRIVER 12.71 Nowa wersja najbardziej rozbudowanego sterownika pamięci masowych dla 16- i 32-bitowych Atari, z mnóstwem usprawnień i nowości.
Elite - port z BBC Micro na Atari XL/XE Wczesna beta portu kultowego Elite z BBC Micro na 8-bitowe Atari.
sAIOnara v3.0 Zaawansowany układ wideo Pancia, sAIOnara v3.0, bazujący na chipie CXA2075, jest już dostępny.
Altirra 4.40 test 20 Nowa wersja rozwojowa popularnego emulatora Altirra zawiera szereg usprawnień i poprawek błędów.
atari.area forum » Bałagan » Rzadki widok...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Oby nie coraz częstszy...
Oj tam, kwestia jak często się zagląda. Ja przywykłem ;-)
ruch przeniósł się na Discord
Niestety:-(
Discord nadaje się do pewnych rzeczy do których forum się nie nadaje (np. szybkie pytania/odpowiedzi i marudzenie, do którego nie będzie sensu wracać). Forum natomiast ma swoje zalety (np. jeśli tu się coś napisze, zostanie na dłużej i po pierwsze, łatwiej się to czyta a po drugie, łatwiej to znaleźć).
No tak, IRC nie zastąpił forum, to i Discord nie zastąpi, bo to taki bogatszy i łatwiej dostępny IRC ;-)
Choć pewnie przyczynia się do zmniejszenia aktywności tutaj, podobnie jak inne fora powodują rozłożenie "ruchu".
Discord nadaje się do pewnych rzeczy do których forum się nie nadaje (ciach)
Zgadzam się w 100%. Ja nie lubię discorda w sensie zamiennika forum bo człowiek wrzuci posta z zapytaniem o coś a potem przez ileś dni nikt nie odpowie ale w międzyczasie ludzie nawalą tyle postów na inne tematy, że wracasz na discord w nadziei, że ktoś coś ci odpisał, przewijasz te posty, szukasz swojego a potem przeglądasz nowsze i okazuje się, że nikt nie odpowiedział a twoje zapytanie przepadło wśród innych postów i nikt nigdy do niego nie wróci. Druga sprawa to wyszukiwanie czegokolwiek.
Discord jest dobry tylko do dyskusji o polityce :)
Mogę go używać bezstresowo tylko pod warunkiem, że nigdy nie cofam się wstecz.
Zresztą podobnie jak grupy na telegramie.
Co jest mocno uciążliwe, bo wszyscy teraz z zamiłowaniem używają jednego i drugiego.
A jak masz takich grup kilka, gdzie dyskusja cały czas płynie, to musiałbyś nie wyciągać nosa z telefonu.
Na jednej grupie tematycznej na telegramie którą śledzę potrafią przez jeden dzień napisać 400-700 wiadomości... :(
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » Rzadki widok...
Wygenerowano w 0.021 sekund, wykonano 43 zapytań